PRP Tedavisi – Yüz PRP’si

PRP Tedavisi – Yüz PRP’si

İnsan vücudu sürekli bir yenilenme ve iyileşme süreci içerisindedir. Bu süreç çeşitli vücut mekanizmaları ve özel hücreler yardımı ile yürütülür. Vücut, herhangi bir yerine zarar geldiğinde hızla bu zararın konumunu tespit eder. Daha sonra ise bu alana yönelen kan akışını hızlandırır. Kanın içerisinde, dokuların yenilenmesinde ve iyileşmesinde görev alan ve büyüme faktörlerinden zengin platelet (trombosit) isimli hücreler vardır. Bu hücreler zarar görmüş dokuları onarır, iyileştirir ve bu bölgelerin daha sağlıklı bir yapı kazanmasını sağlarlar.

PRP tedavisi, bahsetmiş olduğumuz platelet isimli hücrelerin zenginleştirilmesi, konsantre bir hale getirilmesi ile mümkün olur. Açılımı ‘’Platelet Rich Plasma’’ olan PRP, günümüzde birçok cilt rahatsızlığının tedavisinde kullanılan gelişmiş ve modern bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde cilt dokusu onarılabilir, ciltte yer alan yaraların iyileşmesi hızlandırılabilir, cilde genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırılabilir. PRP tedavisi hastanın kendi kanı ile yapılır.

PRP tedavisi ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz. 

PRP Tedavisi Nedir?

PRP tedavisi, hastanın kendi kanında bulunan onarıcı hücrelerin kullanımı ile; cildi genç ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için yapılan uygulamadır. PRP tedavisi tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır. Bu tedavi, hastadan alınan kanın laboratuvar koşullarında, onarıcı hücreler bakımından zenginleştirilmesi ile yapılır. Laboratuvar ortamında özel bir tüpün içinde yüksek hızlarda döndürülen kan, tüpün içerisinde bileşenlerine ayrılır. Bu bileşenlerden bir kısmı çökerken bir kısmı ise tüpün yüzeyinde birikir. Onarıcı platelet hücreleri de bu bileşenler arasında yer alır. Bu tüpten alınan sıvı, onarıcı hücre miktarı bakımından normal kandan çok daha zengindir. Bu sayede uygulandığı bölgenin hızla iyileşmesini ve gençleşmesini sağlar.

PRP Tedavisi Neden Yapılır?

PRP tedavisi, tıbbın birçok alanında farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Bu amaçların hepsi dokuların yenilenmesi ve onarılmasına yöneliktir. Yüze uygulanan PRP tedavisi sayesinde, yüzde yer alan yaraların iyileşmesi hızlandırılabilir ve yıpranmış dokular onarılabilir. Bu sayede cilt çok daha genç, parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanır. 

PRP Tedavisi İle Neler Yapılabilir?

Yüze uygulanan PRP tedavisi sayesinde şu gibi kazanımlar sağlanabilir:

  • Ciltte yer alan yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması.
  • Çeşitli sebeplerden doğal yapısını kaybeden cildin, sağlıklı dokusuna ve esnekliğine kavuşturulması.
  • İlerleyen yaş ve çevresel faktörlerden ortaya çıkan cilt kırışıklıklarının giderilmesi.
  • Cilt üzerinde yer alan sivilce izi gibi yara izlerinin iyileşme süreçlerini hızlandırmak.
  • Cilde genç, parlak ve canlı bir görünüm kazandırılması.
  • Gözaltı bölgesindeki morluk ve renk değişiminin giderilmesi.

PRP tedavisi, yüz derisinde yer alan birçok işlevsel ve estetik problemin tedavisinde kullanılabilmektedir.

PRP Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

PRP tedavisi, 18 yaşını doldurmuş hem erkek hem de kadın tüm bireylere uygulanabilir. Bu tedavi sırasında hastanın kendi kanında yer alan onarıcı hücreler kullanılır. Bu yüzden uygun koşullarda, alanında uzman bir hekim tarafından dikkatle uygulandığı takdirde hiçbir yan etkiye yol açmaz. 

PRP Tedavisi Kalıcı Mıdır?

PRP tedavisi kalıcı değildir. Uygulamanın etkileri işlemden hemen sonra kendilerini göstermeye başlayabilir. Ancak bu etkilerin kendilerini tam anlamıyla belli etmesi 2 ila 3 haftayı bulabilir. PRP tedavisinin cilt üzerindeki olumlu etkileri 3 ila 6 ay kadar devam edebilir. Bu süre cilt tipine, genetik faktörlere ve çevresel faktörlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

PRP Tedavisi Nasıl Yapılır?

PRP tedavisi sırasında hastadan bir miktar kan alınır. Tüp içerisinde bulunan bu kan özel labaratuvar ekipmanları yardımı ile yüksek hızlarda döndürülür. Bu dönme hareketi kanın içerisindeki bazı bileşenlerin dibe çökmesine, bazılarının ise tüpün yüzeyine çıkmasına neden olur. Özel olarak diğer bileşenlerden ayrılmış olan onarıcı hücreler bu tüpün içerisinden alınırlar. Daha sonra ise önceden belirlenmiş cilt bölgelerine enjektör yardımı ile uygulanırlar.

PRP tedavisi hemen hemen yarım saat kadar sürmektedir. Ancak bu süre çeşitli faktörler sebebi ile kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

PRP Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

PRP tedavisinin ardından hastalar gündelik yaşamlarına dönebilirler. PRP tedavisinden sonra uygulama bölgesinde hafif bir şişlik ve kızarıklık görülebilir. Bunlar kendiliğinden kaybolsalar da doktor önerisine göre bölgeye soğuk uygulama da yapılabilir. PRP uygulamasından sonra bir süre dinlenilmesi ve yorucu aktivitelerde bulunulmaması önerilir. 

Aegean Health Group – PRP Tedavisi

PRP tedavisi ve benzer uygulamalar ile ilgili detaylı bilgi almak için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.