Mezoterapi – Yüz Mezoterapisi
Cildi meydana getiren dokular sürekli bir yenilenme ve değişim süreci içerisindedirler. Bu yenilenme ve değişim sürecini sağlıklı olarak sürdürebilmek için birtakım maddelere ihtiyaç duyarlar. Bu maddeler arasında hücreleri besleyen gıdalar; mineraller, vitaminler ve destekleyici organik bileşenler yer alır. Cilt dokusu, çeşitli özel sentezler ve süreçler yardımı ile bu maddelerden faydalanır; kendisini yeniler, daha canlı ve genç bir görünüm kazanır.
Mezoterapi uygulaması, cilt hücrelerinin; yenilenebilmek ve iyileşebilmek için ihtiyaç duydukları kaynakları doğrudan sağlar. Mezoterapi işlemi ile yüze uygulanan mikroenjeksiyonlar; vitaminler, mineraller ve hyaluronik asit gibi organik bileşenler içerir. Bu maddeler cildin yenilenmesinde ve gençleşmesinde rol oynayan süreçleri aktifleştirir, hızlandırırlar. Böylece parlak, sağlıklı, genç ve çekici bir cilt görünümü elde edilir. Bireyler, hemen hemen 30 dakika süren ağrısız seanslarla; yıpranmış, üzerinde izler bulunan, donuk bir cilt görünümünden kurtulabilirler.
Mezoterapi ve benzer tedaviler hakkında detaylı bilgi almak için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi; cildin daha sağlıklı bir yapıya kavuşmak için ihtiyaç duyduğu kaynakların, mikroenjeksiyonlar yardımı ile sağlanmasıdır. Böylece cilt dokusu bu kaynakları; kendisini yenilemek ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak için kullanır. Bazı bireylerin ciltleri genetik olarak mat ve cansız bir görünüme sahip olabilmektedir. Bazılarının cildinde ise zaman içerisinde kırışıklık, sivilce yaraları, sarkmalar ve ton farklılıkları görülebilmektedir. Tüm bu problemler cilt dokusunun sahip olduğu doğal yenilenme mekanizmaları ile ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak cilt dokusu, bu mekanizmaları aktifleştirebilmek için birtakım kaynaklara ihtiyaç duyar. Mezoterapi, bu kaynakların direkt olarak cilde uygulanmasını sağlayan işlemdir.
Yüz Mezoterapisi İle Neler Yapılabilir?
Yüz mezoterapisi, yüz cildinde görülen birçok problemin ortadan kaldırılması amacıyla aktif olarak kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulama şu gibi cilt sorunlarının giderilmesi için kullanılabilmektedir:
- Mat ve donuk bir görünüme sahip olan cilde, daha parlak ve canlı bir görünüm kazandırmak.
- Ciltte ileri yaş ve sigara kullanımı gibi faktörler sebebi ile oluşan sarkmaları, yıpranmaları gidermek.
- Ciltte meydana gelen sivilce izlerinin ve lekelerin iyileşme sürecine katkı sağlamak.
- Cildin yaşlanmasını önlemek ve cilde çok daha genç, canlı bir görünüm kazandırmak.
- Çeşitli sebeplerden cilt dokusunda meydana gelebilecek çatlakları önlemek, çoktan oluşmuş olan çatlakları tedavi etmek.
- Güneşte yer alan UV ışınları gibi ışınların zararlı etkilerini azaltmak, cilde bu etkilere karşı daha korunaklı ve dayanıklı bir yapı kazandırmak.
Mezoterapi Kimlere Yapılabilir?
Mezoterapi 18 yaşını doldurmuş ve işleme engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunu olmayan herkese uygulanabilir. Şu gibi hastalıkların ve durumların varlığında mezoterapi önerilmeyebilir:
- Gebelik veya emzirme dönemi.
- Diyabet hastalığı.
- Bazı kanser hastalıkları.
- Ürtiker hastalığı.
- Kanın pıhtılaşmasına engel olan bazı hastalıklar ve sağlık durumları. (Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa doktor tavsiyesine göre uygulamadan önce ilaçlara bir süre ara verilebilir.)
- Hastanın daha önce felç geçirmiş olması.
- Bazı kalp ve damar hastalıkları.
Doktorlar gerek çeşitli muayenelerle gerekse de hasta öyküsünün dinlenmesi ile hastanın; mezoterapiye uygunluğunu detaylı olarak araştırırlar.
Mezoterapi Sırasında Hangi Maddeler Kullanılır?
Mezoterapi uygulaması sırasında kullanılan maddeler, cildin; yenilenme ve iyileşme süreçlerini devam ettirmek için ihtiyaç duyduğu maddelerdir. Bu maddeler arasında şunlar yer almaktadır:
- Hyaluronik asit.
- Nükleik asitler
- B1, B2, B3, B4, B5, B6, E, A ve C vitaminleri.
- Çinko.
- Bakır.
Cilt hücreleri; cildin parlak ve canlı bir görünüm kazanabilmesi için bu maddeleri kullanırlar.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi uygulaması iki farklı yöntem ile yapılabilir. Bu yöntemlerden ilki mikroenjeksiyon uygulamasıdır. Mikroenjeksiyon uygulamasında, içeriği hakkında bilgi vermiş olduğumuz mezoterapi sıvısı ince bir enjektör yardımı ile cilde uygulanır.
Yöntemlerden ikincisi ise dermabrazyon ismi ile bilinir. Bu yöntem sırasında cilt kontrollü olarak aşındırılır. Daha sonra ise aşındırılan bölgeye mezoterapi sıvısı uygulanır. Cilt, mezoterapi sıvısını bu bölgelerden emer ve kullanır.
Mezoterapi işlemi 30 dakika ila 1 saat kadar sürebilmektedir. Uygulamanın kaç seans yapılacağı hastanın taleplerine göre değişiklik gösterebilir.
Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mezoterapi oldukça kolay ve konforlu bir işlemdir. Hastalar işlemin hemen ardından günlük yaşamlarına dönebilirler. Ancak bu süreçte, 24 saat kadar dikkat etmeleri gereken bazı durumlar vardır:
- Yorucu sportif faaliyetlerden uzak durulması gerekir.
- Uygulama bölgesini su ile temas ettirmemek gerekir.
- Alkol ve sigara tüketilmemesi önerilir.
- Yüzün, direkt olarak güneşe maruz bırakılmaması gerekir.
- Aşırı sıcak ortamlardan uzak durulması tavsiye edilir.
Doktorlar, dikkat edilmesi gereken konular hakkında detaylı bilgilendirme yapacaklardır.
Aegean Health Group – Mezoterapi
Mezoterapi uygulaması ve benzer tedaviler ile alakalı detaylı bilgi için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.