Mezoterapi Tedavileri – Saç Mezoterapisi
Saçlar, saç köklerinden aldıkları destekleyici maddeler yardımı ile sürekli bir değişim, uzama ve gelişim sürecindedirler. Bu süreçler saçların dayanıklı bir yapıya sahip olmasını sağlayıp saç dökülmesi gibi olumsuz durumları engellerler. Eğer bu süreçlerin işlemesini sağlayan kaynaklar yeterince sağlanamazsa saç kökleri zayıflar ve saç dökülmesi gibi durumlar hız kazanır. Günümüzde mezoterapi gibi tıbbi uygulamalar sayesinde bu kaynakları doğrudan saç derisine enjekte etmek mümkündür.
Mezoterapi sayesinde saçların ihtiyaç duyduğu kaynaklar, mikroenjeksiyon yolu ile saç derisine uygulanır. Bu enjeksiyonların içerisinde vitaminler, amino asitler, keratin ve benzer destekleyici maddeler yer alır. Bu maddeler yardımı ile saç derisi kendisini yeniler ve gençleşir. Saç kökleri gerektiği gibi beslenir. Bu da saçların gürleşmesini, daha dayanıklı ve parlak bir yapı kazanmasını sağlar.
Mezoterapi tedavileri ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, cilt ve saç kökü gibi dokular tarafından ihtiyaç duyulan kaynakların, mikroenjeksiyonlar yardımı ile bu dokulara ulaştırılmasıdır.
Saçlar sürekli zararlı çevresel etkilere maruz kalırlar. Bunlar arasında kötü hava koşulları, uygun olmayan saç bakım ürünleri, zararlı güneş ışınları (UV ışınlar) gibi etkenler yer alır. Bu etkenler zaman içerisinde saç köklerinin ve saç derisinin yıpranmasına yol açarlar. Saçlar da bu yıpranmadan olumsuz etkilenir; zayıflar, dayanıklı formlarını kaybeder ve en nihayetinde dökülürler. Mezoterapi gibi uygulamalar, saç diplerinin, saç derisinin ve saçların ihtiyaç duyduğu kaynakları direkt olarak onlara ulaştırır. Böylece bu dokular hızlı bir onarım ve iyileşme sürecine girer. Bu da zaman içerisinde saçların gür, parlak ve canlı bir yapı kazanmasını sağlar.
Saç Mezoterapisi Neden Yapılır?
Saç mezoterapisinin yapılma nedenleri arasında şunlar yer alır:
- Saç derisini beslemek, saç derisinin canlanmasını ve gençleşmesini sağlamak.
- Saç köklerinin canlanmasını, güçlenmesini ve dayanıklı bir yapı kazanmasını sağlamak.
- Saçların parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlamak.
- Saçların dayanıklı bir yapı kazanmasını sağlamak.
- Saç dökülmesi gibi olumsuz durumlara karşı saçları güçlendirmek, saç dökülmesini durdurmak.
Mezoterapi sırasında saç derisine uygulanan sıvının içerisinde onlarca özel ve destekleyici madde yer alır. Bu maddeler, yukarıda saymış olduğumuz amaçlar doğrultusunda kullanılırlar.
Mezoterapi Uygulamasının İçeriği Nedir?
Mezoterapi uygulamasının içerisinde şu gibi destekleyici ve besleyici maddeler yer alır:
- B1, B2, B3, B4, B5, B6, A, C ve E gibi saç ve saç derisini destekleyen vitaminler.
- İyot.
- Bakır.
- Çinko.
- Hyaluronik asit.
Bu maddeler saç derisinin yenileyici ve onarıcı süreçleri içerisinde etkin bir rol oynarlar.
Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılabilir?
Saç mezoterapisi, 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olan herkese uygulanabilir. Gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlara saç mezoterapisi önerilmemektedir. Eğer mezoterapi yaptıracak olan kişi kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa bir süre bu ilaçlara ara vermelidir. Uzmanlar konu hakkında detaylı bilgilendirme yapacaklardır.
Mezoterapinin Etkileri Kalıcı Mıdır?
Mezoterapinin etkileri kalıcı değildir. Cilde enjekte edilen destekleyici maddeler bir süre saç derisi ve saç tarafından kullanıldıktan sonra tükenirler. Yani mezoterapinin saçlar üzerindeki olumlu etkileri bir süre sonra kaybolur. Bu süre cilt tipi, yaş ve benzer faktörlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Mezoterapi, uzman tavsiyesine göre belirli aralıklarla tekrarlanabilmektedir. Bu sayede mezoterapi sayesinde elde edilen olumlu kazanımlar korunabilir.
Mezoterapi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi işlemi iki ayrı yöntemle yapılabilmektedir. Bu yöntemlerden ilki mikroenjeksiyon isimli uygulamadır. Mikroenjeksiyon uygulaması sırasında, hazırlanan mezoterapi sıvısı, işlem için özel tasarlanmış ince iğneler yardımı ile saç derisinin belirli noktalarına uygulanır.
Diğer yöntemin ismi ise dermoabrazyondur. Dermoabrazyon yönteminde ‘’roller’’ olarak da bilinen bir aparat yardımıyla cilt yüzeyi kontrollü olarak aşındırılır. Kontrollü aşındırma işlemi tamamlandıktan sonra bu yüzeyin mezoterapi sıvısını absorbe etmesi (emmesi) sağlanır.
Mezoterapi seansı hemen hemen 30 dakika ila 60 dakika içerisinde tamamlanır. Bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Uygulamanın toplamda kaç seans yapılacağı uzman önerisine ve hasta taleplerine göre değişiklik gösterebilir.
Aegean Health Group – Mezoterapi Tedavileri
Saç mezoterapisi ve benzer uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.