Burun Dolgusu
İnsan yüzünde bulunan organlar arasında en dikkat çekici olanlarından biri de burundur. Burun direkt olarak yüzün simetri merkezinde yer alır. Bu yüzden burunda meydana gelen herhangi bir şekil bozukluğu yüzün tüm estetik bütünlüğünü etkileyebilir. Burunda görülen şekil bozuklukları genetik veya gelişimsel temelli olabilmektedirler. Bu şekil bozukluklarını gidermek ve estetik bir burun görünümü sağlamak amacıyla yapılan birçok medikal uygulama vardır. Bu uygulamalar arasında en sık tercih edilenlerden biri de burun dolgusudur.
Burun dolgusu ile burunda yer alan eğrilikler ve orantısızlıklar belli bir dereceye kadar düzeltilebilmektedir. Hasta talebi doğrultusunda burun ucu kaldırılabilmekte ve burun ile yüzün diğer organları arasında estetik bir bütünlük oluşturulabilmektedir. Burun dolgusu, burun estetiğine kıyasla çok daha kısa ve konforlu bir uygulamadır. Burun estetiği çok daha kapsamlı değişimler yapılmasına imkân sağlarken burun dolgusunun; hafif şekil bozukluklarının giderilmesi daha ideal olduğu kabul edilmektedir.
Burun dolgusu ve diğer dolgu uygulamaları hakkında detaylı bilgi için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.
Burun Dolgusu Nedir?
Burun dolgusu, burnun özel bir dolgu maddesi ile yüz ile uyumlu olacak ölçüde şekillendirilmesidir. Burun dolgusu sayesinde burunda yer alan bazı hafif estetik kusurlar başarı ile düzeltilebilmektedir. Böylece estetik açıdan zengin ve çekici bir burun görünümü elde edilebilmektedir.
Burun dolgusu sırasında kullanılan maddenin ismi hyaluronik asittir. Bu madde cilt yapısında da doğal olarak bulunmaktadır. Bu yüzden burun ve burun çevresindeki diğer dokulara kolayca uyum sağlar.
Burun Dolgusu Neden Yapılır?
Burun dolgusu, burnun yüz ölçülerine göre yeniden şekillendirilmesi, burunda yer alan estetik kusurların ortadan kaldırılması amacı ile yapılır. Burunda yer alan eğrilikle ve orantısızlıklar yüzün estetik bütünlüğünü ve simetrisini doğrudan etkileyebilmektedir. Bu birçok kişi tarafından istenmeyen bir durumdur. Burun bölgesine uygulanan hyaluronik asit ile bahsi geçen eğrilikleri ve orantısızlıkları düzenlemek, yüz yapısına uygun bir burun görünümü oluşturmak mümkündür.
Burun Dolgusu Kimlere Yapılabilir?
Burun dolgusu 18 yaşından büyük olan ve burun dolgusuna engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık durumu olmayan herkese yapılabilir. Hamilelik ve emzirme döneminde; bu dönemin hem bebek hem de anne için oldukça hassas olması sebebi ile dolgu uygulamaları önerilmemektedir. Ancak bahsettiğimiz dönemlerin ardından burun dolgusu yaptırılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Burun Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Burun dolgusu zaman içerisinde etkisini kaybeder. Bunun sebebi, dolgu amacıyla kullanılan maddenin zaman içerisinde erimesi ve dolgu görevini daha fazla yerine getirememesidir. Hyaluronik asit olarak bilinen bu madde, cilt dokusunda doğal olarak bulunur. Uygulandığı yerde donuk bir form oluşturmak yerine; bölgeye doğal bir görünüm kazandıracak ölçüde yayılım gösterir. Bu sebeple zaman içerisinde dokular arasında eriyerek buruna şekil veren hacmini kaybeder. Burun dolgusunun süresi hemen hemen 1 yıldır. Ancak bu süre cilt yapısı gibi faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?
Burun dolgusu, doktor tarafından hastaya özel olarak planlanan süreçler dahilinde gerçekleştirilir. Bu süreçler; burun yapısının ve görünümünün detaylı olarak analiz edilmesi ile başlar. Daha sonra ise hasta taleplerine bağlı olarak yapılacak olan işlemler kararlaştırılır.
Burun dolgusu öncesinde uygulama bölgesine anestezik krem sürülür. Böylece dolgu işlemi sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi oluşması engellenmiş olur. Daha sonra ise hyaluronik asit isimli dolgu maddesi, planlanan görünümün sağlanabilmesi amacıyla hedef bölgelere uygulanır. Burun dolgusu genelde 15 ila 30 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Ancak bu süre yapılacak olan işlemlerin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir.
Burun Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Burun dolgusu sonrası hastalar günlük yaşamlarına geri dönebilirler. Bu işlem sırasında herhangi bir cerrahi kesi veya dikiş uygulanmadığından uzun dinlenme sürelerine gerek yoktur. Ancak bir gün boyunca uygulama bölgesine su temas ettirilmemesi gerekir. Yine bir gün boyunca hastaların ağır fiziksel aktivitelerden uzak durması önerilir.
Dolgu işleminden sonra burun ve burun çevresinde; hafif kızarıklıklar ve şişlikler meydana gelebilir. Bu kızarıklıklar ve şişlikler genelde 1 ila 2 gün içerisinde kendiliğinden kaybolurlar.
Doktorlar, burun dolgusu öncesi hazırlık ve burun dolgusu sonrası süreçler hakkında hastalarını detaylı olarak bilgilendireceklerdir.
Aegean Health Group – Burun Dolgusu
Burun dolgusu ve diğer dolgu uygulamaları ile ilgili detaylı bilgi almak için Aegean Health Group’u arayabilirsiniz.